Biniam Girmays fortsatta deltagande i Giro d'Italia är hotat efter olyckan som murade igen hans vänstra öga. Foto: TT

Efter bisarra ögonskadan – beslut om fortsatt tävlande i morgon

Uppdaterad
Publicerad

Den bisarra ögonskadan på Eritreas Biniam Girmayi samband med prisceremonin är allvarligare än vad man först trodde. Hans fortsatta tävlande i Giro d'Italia är hotat och först under morgondagen kommer Girmays stall att meddela om han kan köra vidare. 

Girmay fördes till sjukhus med ambulans för att få ögonskadan undersökt. Han behandlades först i ambulansen och efter undersökningen fick han ett bandage/ögonlapp över vänster öga. Incidenten gjorde att Girmay fick ställa in den presskonferens som normalt följer efter en etappvinst.

Enligt stallet Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux (IWG) kommer man att ta ett beslut om vidare körning för Girmay under onsdag förmiddag. Detta enligt uppgifter till Eurosport som talat med stallets läkare. IWG-stallet har inte kommenterat ögonskadan på någon av sina nyhetsplattformar.

Girmay spurtade ifrån Mathieu van der Poel  på slutet. Just van der Poel höll på att råka illa ut när han öppnade en Prosecco-flaska efter vinsten på den första etappen i Ungern. Där flög korken i axeln. Även vid flera andra prisutdelningar under tävlingen har det sett farligt ut när flaskan traditionsenligt har öppnats med en smäll för att fira segern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.