Foto: TT

Ny otäck cykelkrasch

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en otäck krasch skakar cykelvärlden.

Belgiske stjärnan Remco Evenepoel fördes till sjukhus i ambulans efter att ha kraschat ned i en ravin under Lombardiet runt.

Det var i en nedförsbacke som Remco Evenepoel körde in i ett broräcke och slog huvudet i räcket innan han voltade över det och kraschade ned i en ravin. Enligt italienska tv-stationen Rai var den belgiske talangen ”vid liv och vid medvetande”.

Hans stall Deceuninck-Quickstep skriver att Evenepoel är vid medvetande och undersöks på sjukhuset i Como. Det första beskedet som kom var att han har en bäckenfraktur och en lungkontusion. Mer information väntas komma under söndagen.

20-årige Evenepoel har med nio segrar tagit flest vinster den här säsongen.

För drygt en vecka sedan inträffade två allvarliga krascher i Polen runt där nederländske cyklisten Fabio Jakobsens tillstånd från början beskrevs som livshotande. Han försattes i koma, men väcktes efter några dagar och har sedan förflyttats till ett sjukhus i sitt hemland.

KLIPP: Våldsam krasch i Polen – nederländsk cyklist i koma (7 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.