Foto: THOMAS COEX

Hamilton tillbaka på pallen när Verstappen vann

Uppdaterad
Publicerad

Lewis Hamilton fick kliva upp på pallen för första gången den här säsongen när F1-cirkusen stannade till i Barcelona. Engelsmannen blev trea i racet som vanns av Max Verstappen före Lando Norris.

Den sjufaldiga världsmästaren Hamilton har haft det tufft den här säsongen. Mercedes har varit långt efter övriga toppteam i inledningen av säsongen och Hamilton har ofta varit steget bakom stallkamraten George Russell.

I Barcelona var det dock Hamilton som drog det längsta strået och fick kliva upp på pallen för första gången sedan Mexikos GP i fjol.

– Grymt jobbat allihopa. Vilken rolig överraskning att komma hit och få de här poängen, sade Hamilton i teamradion efter loppet.

Längst fram var det åter igen en kamp mellan kvalvinnaren Lando Norris och den regerande världsmästaren Max Verstappen.

Och som så många gånger tidigare var det nederländaren som körde in först efter att ha övertagit ledningen redan på det andra varvet.

– Efter det kunde jag köra defensivt, men det kändes som att Lando och Mclaren var väldigt snabba på slutet, sade Verstappen i Viaplays sändning.

Segermarginalen skrevs till 2,2 sekunder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.