Michael Schumacher uppmärksammades i samband med Kinas GP i Shanghai i april. Foto: TT.

Stort hemlighetsmakeri när Schumacher lades in på sjukhus – falsk identitet användes

Uppdaterad
Publicerad

Den flerfaldiga formel 1-världsmästaren Michael Schumacher har lagts in på ett sjukhus i Paris för specialbehandling, uppger den franska tidningen Le Parisien. Det har skett under stort hemlighetsmakeri och falsk identitet har använts.

När han kom till sjukhuset under måndagen i en Geneveskyltad ambulans övervakad av ett tiotal säkerhetspersoner, vissa försedda med öronsnäckor, täcktes båren över för att hindra insyn och skydda identiteten. Schumacher har varit på behanling två gånger tidigare på samma sjukhus, då under falsk identitet.

På grund av rådande sekretess kan inte sjukhuset kommentera Le Parisiens uppgifter. Inte heller teamet runt Schumacher vill kommentera. 

Han ska under tisdagen genomgå en stamcellsbehandling för att dämpa spridningen av en inflammation.

Schumacher fyllde 50 tidigare i år men har inte synts offentligt efter en allvarlig skidolycka i franska Alperna för snart sex år sedan. Den tyske motorsportikonen ådrog sig allvarliga huvudskador och låg i koma i flera månader, och hans familj har varit förtegen om hans tillstånd.

Le Parisien skriver att Michael Schumacher har förts till George Pompidou-sjukhuset i sydvästra Paris, och att han där ska genomgå behandling med stamcellstransplantation under dagen för att åka hem under onsdagen.

I januari skickade familjen ut ett pressmeddelande om att Schumacher ”var i bästa händer”. Han bor i Geneve, Schweiz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.