Felicia Schröder

Se Felicia Schröders mål som skickade Häcken till CL-gruppspel. Foto: Aftonbladet

16-åriga talangen tog Häcken till Champions Leagues gruppspel

Häcken är klart för gruppspel i Champions League efter att ha slagit Twente med 2-1 i Nederländerna och gått vidare med 4-3 totalt. 16-åriga Felicia Schröder blev matchvinnare.

– Jag kommer alltid att komma ihåg den här matchen. Det är svårt att ta in, säger Schröder till SVT Sport från gräsmattan på FC Twente Stadion i Enschede.

Jennifer Falk gjorde en kvalificerad räddning när hon tippade ut ett skott från högersidan i den 95:e minuten och Häcken kunde hålla undan i de stökiga slutminuterna. Hela Häckenlägret samlades vid Falks straffområde för att fira medan Twentespelarna hade tomma blickar.

– Det var inte den bästa match jag gjort och även om det är många viktiga matcher nu ska vi nog hinna fira lite, säger Schröder.

Det såg jobbigt ut under en timme. Twente ledde med 1-0 och Häcken hade bara fått med sig 2-2 från hemmamötet där viktiga landslagskuggen Elin Rubensson skadade sig och missar de viktiga höstmatcherna.

Häckens kvittering kom efter en timme

Efter en timme kvitterade Häcken till 1-1 och en tonåring presenterade sig för Europapubliken. 16-åriga Felicia Schröder rusade i mitten och släppte ut bollen till Anna Anvegård på vänstersidan. Anvegård lade bollen till rätta med vänster fot och klippte in kvitteringen med högern.

Bara fyra minuter senare var det dags för Anvegård att bjuda igen. Hon hittade Schröder i djupet, där bollen enkelt lades i mål av talangen för 2-1.

Lottning på fredag

– Det är en jättefin boll av Anna. Hon är en skicklig spelare med bra spelförståelse så det är bara att lägga in den, säger Schröder.

Twentes ledningsmål i första halvlek kom genom en snabb omställning. Från vänsterkanten spelades bollen in i mitten till Leonie Vliek som drog till direkt på halvvolley och satte 1-0.