Mason Greenwood ville kanske inte ta hela världen i sin famn men definitivt hela Old Trafford. Foto: TT.

17-åring frälste Man Uniteds reservlag

Uppdaterad
Publicerad

I sin andra match från start gjorde 17-årige Mason Greenwood sitt första mål för Manchester United A-lag. Han gjorde några snabba finter och lade kyligt in bollen för 1-0 från nära håll mot Astana i Europa League. Han var en av flera unga spelare som fick chansen.

– Det är fint att klubben ger dem chansen. Jag är glad för deras skull. De är unga och vill bevisa att de förtjänar att bära tröjan. De är klubbens framtid, säger Nemanja Matic till BT Sport.

Då återstod det 20 minuter att spela och både spelare och publik i Manchester kunde andas ut. Ett par minuter senare sköt den nyss inbytte Jesse Lingard i den vänstra stolpens insida via målvaktens fingertoppar. Astana stod länge upp bra men började gå på knäna i slutdelen av matchen.

Europa League

Det fanns bara kvar två startspelare från helgens 1-0-seger mot Leicester i Premier League när startelvorna annonserades ut: Nemanja Matic och Marcus Rashford.

Tre tonåringar i startelvan

Förutom 17-årige Greenwood, som har fått en del speltid i Premier League, fanns även Tahith Chong, 19 och Angel Gomes, 19, med i startelvan för första gången.

Matchvinnaren Greenwood var i centrum för uppmärksamheten efteråt och tackade både lagkamrater och motspelare. Tränaren Ole Gunnar Solskjaer skrev en snabb autograf och stegade sedan snabbt iväg mot omklädningsrummet. Han var inte ute på planen, som han brukar, efteråt.

Victor Nilsson Lindelöf, som förnyade sitt kontrakt med klubben till 2024, så sent som i går (där han tjänar 1,7 miljoner kronor i veckan) var på plats på Old Trafford där han åt middag och såg matchen från läktaren. 

UEFA Europa League

Manchester United logo

Manchester United

1 - 0

FC Astana logo

FC Astana

Old Trafford, Manchester
Publik: 50783
Domare: Francois Letexier

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet