Ada Hegerberg. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hegerbergs show – hattrickskytt i landslagscomebacken

Uppdaterad
Publicerad

Ada Hegerberg hade stor show mot Kosovo.

Efter 1718 dagar gjorde superstjärnan en efterlängtad comeback i norska landslaget när hon stod för ett hattrick.

Matchen slutade till slut med 5-1 till Norge.

Norges damer ångar på och tog ännu en vinst i VM-kvalet. Norge inledde starkast och kunde göra 1-0 i den 21:a matchminuten.

Målskytt? Ada Hegerberg – i sin landslagscomeback.

Hattrick av 26-åringen

Men norskan var inte nöjd där utan två minuter senare gjorde hon även 2-0. Norge kunde sedan utöka till 3-0 innan Kosovo reducerade. Men Hegerberg ville mer och bara fem minuter senare fullbordade hon sitt hattrick när hon satte 4-1.

Till slut blev det 5-1 till Norge och över 3800 personer i Sandefjord fick bevittna Hegerbergs show när Norge befäster sin ledning i VM-kvalgruppen.

Lämnade landslaget 2017

Hegerberg, till vardags i franska Lyon, lämnade landslaget 2017 där hon anklagade såväl landslagsledning som förbund för att de använt sig av härskartekniker.

– Det finns inte plats för mig i landslaget just nu. Så enkelt är det. Jag har i alla fall gjort mitt för att påpeka det jag inte tycker varit bra nog, men jag menar att norska förbundet har en jäkla lång väg att gå, sade Ada Hegerberg till VG då.

KLIPP: Sveriges kross i VM-kvalet – 15-0 mot Georgien

VM-kval

Norge logo

Norge

5 - 1

Kosovo logo

Kosovo

Release Arena, Sandefjord
Publik: 4259
Domare: Tanja Subotic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.