Dortmunds Karim Adeyemi hade stor show – med tre mål – mot Celtic. Foto: Bildbyrån

Adeyemis hattrick-show – sänkte Celtic

Karim Adeyemi, Karim Adeyemi – och Karim Adeyemi.

Stjärnan bjöd på en makalös Champions League-show.

Han gjorde hattrick på drygt 30 minuter i Dortmunds 7–1-seger mot Celtic.

Efter 42 minuter av Champions League-mötet hemma med Celtic sprang stjärnan mot publiken och höll upp tre fingrar i luften.

Ett för varje mål som Karim Adeyemi prickade in under den första halvleken.

Kanonmål av stjärnan

Och det var inga dåliga fullträffar heller.

+ 2–1 efter elva minuter. Julian Brandt slog bollen i djupled, Adeyemi sprang – och skickade in ledningsmålet via ett försvarsben.

+ 3–1 i 29:e minuten. 22-åringen har en makalös vänsterfot, vilket han har visat förut, och nu gjorde han det igen. Adeyemi drämde till bollen från hörnet av straffområdet och projektilen stannade först när den nådde nätet bakom målvakten Kasper Schmeichel.

+ 5–1 i 42:a minuten. Celtic drällde i spelet framför straffområdet, Adeyemi fick tag på bollen och tryckte in sitt hattrick-mål intill första stolpen.

Tre minuter in i andra halvlek var showen över.

Adeyemi byttes ut och ersattes av 18-årige Julien Duranville.

Dortmund fick en fin start på Champions League-säsongen med 3–0-segern mot Club Brygge och började också starkt mot Celtic.

Redan i sjunde minuten satte Emre Can 1–0 på straff – men glädjen blev kortvarig.

Två minuter senare kvitterade Daizen Maeda.

Ytterligare ett par minuter in i matchen klev Karim Adeyemi in i handlingarna på allvar, och han såg med sitt hattrick till att avgöra mötet med Celtic.

Serhou Guirassy blev tvåmålsskytt i storsegern.

Dubbel för Lewandowski

I spanska Barcelona stod hemmaspelaren Robert Lewandowski för en hel del av underhållningen – då han skickade in två mål i 5–0-mötet med Young Boys.

Segern var Barças första efter premiärförlusten mot Monaco.

Arsenal-tränaren Mikel Artetas kompismöte med Luis Enriques Paris SG blev roligast för den förstnämnda.

London-klubben vann med 2–0 efter mål av Kai Havertz och Bukayo Saka.

Svenske landslagsanfallaren Viktor Gyökeres, som gjorde mål i premiären, blev mållös i Sporting Lissabons 1–1 borta mot PSV Eindhoven.

KLIPP: Maximilian Ibrahimovic uttagen i svenskt landslag (1 oktober 2024)

Maximilian Ibrahimovic

Se några av talangens mål för Milans ungdomslag. Foto: Daniele Buffa / BILDBYRÅN