Chinedu Obasi missar resten av säsongen. Foto: TT/Arkiv

AIK:s tunga smäll i guldstriden: Obasi missar resten av säsongen

Uppdaterad
Publicerad

AIK slåss om det allsvenska guldet.

Nu har de drabbats av ett tungt avbräck.

Anfallaren Chinedu Obasi missar resten av säsongen.

– Han kommer saknas både som spelare och person, säger sportchefen Björn Wesström.

Chinedu Obasi tvingades kliva av söndagens derby mot Hammarby redan efter 26 minuter, efter att han fått två smällar på kort tid.

Nu har det konstaterats att anfallaren, som gjort åtta mål under den säsongen, drabbats av en underkroppsskada som håller honom borta från de sex sista omgångarna i allsvenskan.

– Jag är ledsen över det här beskedet och att det kom i detta viktiga skeende av säsongen, men ibland är livet uppåt och ibland nedåt. Det känns mycket tråkigt gentemot klubben, mina lagkamrater och AIK-supportrarna att jag inte kan bidra mer på planen i år, säger han på AIK:s hemsida, och fortsätter:

– Jag ger alltid allting på planen, men nu kommer jag istället att pusha mina lagkamrater under avslutningen av säsongen och jag har fullt förtroende för dem. Jag kommer att arbeta hårt för att komma tillbaka i full kraft igen, men just nu vill jag inte prata mer om skadan.

”Lider oerhört”

AIK:s sportchef Björn Wesström är ledsen över beskedet.

– Vi lider oerhört med Chinedu nu när det är konstaterat att en skada håller honom borta för resten av säsongen. Han kommer saknas både som spelare och som person i vår dagliga verksamhet. Exakt hur och var hans rehabverksamhet ska bedrivas skall vi sätta oss och diskutera inom kort, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.