Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Amanda Ilestedt om PSG-året: ”Hamnat i ovana situationer”

Uppdaterad
Publicerad

Personligen har Amanda Ilestedt haft ett bra första år i Paris-Saint-Germain. Men när det gäller klubblaget i stort har säsongen kantats av medierubriker om misshandel, spelarbråk och en avstängd tränare.

– Det har varit ovana situationer att hamna i givetvis, säger den svenska mittbacken till SVT Sport.

Amanda Ilestedt gick från Bayern München till PSG inför säsongen – men inte visste hon då att klubben snart skulle hamna i mediestormens öga.

Den svenska försvararen har hittills varit försiktig i sina uttalanden om sitt klubblag, och när SVT Sport under EM-förlägret i Båstad frågar om tiden i Paris är hon fortsatt fåordig.

– Det har varit turbulent och inte optimalt egentligen, men vi har gjort det bästa utav det och har försökt göra det vi kan och prestera på matcherna. Och det tycker jag vi har gjort bra, säger hon. 

Har det här gjort att du kanske tittar på en ny klubbadress till och med?  

– Nej, jag har kontrakt över nästa säsong i PSG.

PSG-stjärnan Kheira Hamraoui stängdes av

Turbulensen har inte minst kretsat kring lagets mittfältsstjärna Kheira Hamraoui. I höstas misshandlades hon av två maskerade män – något som såklart var traumatiskt och som en lagkamrat först anklagades för att ligga bakom, men senare friades ifrån när fallet började utredas rättsligt.

Sedan dess har fransk media fortsatt rapportera om sprickor i laget och om bråk mellan spelarna. I april stängde klubben av just Kheira Hamraoui, efter att slagsmål med Sandy Baltimore, och hon är inte uttagen att representera Frankrike i sommarens EM.

Mer harmoniskt i landslaget

Lägg därtill att PSG för en månad sedan valde att stänga av huvudtränare Didier Ollé-Nicolle för opassande uppförande och uttalanden mot spelare i laget.

Hur är det att komma från ett ganska stökigt år i PSG till det här landslaget som alla beskriver som så harmoniskt?  

– Jättekul givetvis. Vi har varit ihop (i landslaget) under många år nu och har väldigt roligt tillsammans. Så det känns kul att vara på plats, säger Amanda Ilestedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.