Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andersson inför Belgienmatchen: ”Det är olyckligt att de spelar innan oss” Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Andersson: ”Det är olyckligt att de spelar innan oss”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige möter Belgien i Bryssel i kväll.

Men Sveriges EM-öde kan avgöras i Baku, Azerbajdzjan.

– Det är olyckligt att de spelar innan vi, säger Janne Andersson.

Runt klockan 19.45 i kväll kan Österrike säkra kvalgruppens andra EM-biljett, och därmed radera Sveriges chanser att nå EM 2024. Det som krävs är att österrikarna vinner borta mot Azerbajdzjan, avspark klockan 18.00 svensk tid.

– Det är olyckligt att de spelar innan vi, nu är det väl tidszon och sådant som ligger bakom. Jag kommer inte att se matchen, men resultatet kommer jag att följa. Det går inte att komma ifrån. Om det skulle bli ett bra resultat för oss så blir det en jätteboost för oss, blir det ett tråkigt går vi ut och gör vårt bästa i alla fall. Vi kan inte skärma av oss från verkligheten, i dag funkar inte det. Hade det varit 1982, hade det funkat, säger Janne Andersson på presskonferensen i Bryssel.

”Spela för sin heder”

Andersson kommer att glutta på telefonen under matchen Azerbajdzjan-Österrike, och han tror att de flesta i laget kommer att göra detsamma.

– Vi kan inte göra någonting åt den andra matchen, oavsett resultat så får man spela för Sverige på en hög nivå och vill spela för sin heder, säger lagkapten Victor Nilsson Lindelöf.

Sverige behöver, förutom en första hjälp av Azerbajdzjan, besegra Belgien i sin EM-kvalmatch i kväll på Kung Baudouin-stadion för att EM-drömmen ska finnas kvar. Belgiska förbundskaptenen Domenico Tedesco sade i går att några spelare kommer att vila eftersom Belgien säkrade sin EM-plats efter vinsten mot Österrike i fredags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.