Både Victor Lindelöf och Zlatan Ibrahimovic är redo att starta i morgon. Foto: Bildbyrån

Lindelöf: ”Zlatan blir en bra uppspelspunkt”

Uppdaterad
Publicerad

Janne Andersson vill inte avslöja något om startelvan inför torsdagens VM-kvalmatch mot Georgien.

Men spelar Zlatan Ibrahimovic vet Victor Lindelöf vad han får.

– Det är klart att det blir en ganska bra uppspelspunkt, säger han.

Förbundskapten Janne Andersson hade startelvan klar för sig redan i går. Det som många givetvis undrar över är om Zlatan Ibrahimovic kommer att starta mot Georgien.

– Självklart om spelare som Zlatan vill spela i ens lag måste du som tränare säga ja, för han är fortfarande en fantastisk spelare. Han är viktig med hans personlighet och erfarenhet – både på och utanför planen. Jag är glad att ha honom i truppen den här gången, säger Andersson på onsdagens presskonferens.

VM-kval fotboll

Om Zlatan Ibrahimovic finns med i startelvan eller inte ville inte Janne Andersson avslöja.

– Händer ingenting är startelvan klar, så kan man säga. Den var klar redan i går, säger Andersson.

För den bollskicklige mittbacken Victor Lindelöf skulle Ibrahimovic med sina 195 centimeter bli en tacksam måltavla när det kommer till att starta ett anfallsspel.

– Det är klart att man har en ganska bra uppspelspunkt. Det är någon som man vet att man kan lägga bollar på och vet att han kan hantera både i luften och på backen. Så det är mest att det är en trygg uppspelspunkt, säger Lindelöf.

En som enligt Janne Andersson ”troligtvis” kommer att starta är Alexander Isak. Anfallaren är i storform och har gjort fyra mål på de sex senaste matcherna med sitt klubblag Real Sociedad – och han gjorde mål både mot Kosovo och Grekland under den senaste landslagssamlingen.

– Vi har elva spelare som startar i morgon och ”Alex” är troligtvis en av dem. Han har varit i bra form den senaste månaden, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet