Anel Ahmedhodzic lämnar Malmö FF. Foto: Bildbyrån

Anel Ahmedhodzic till Bordeaux

Uppdaterad
Publicerad

Anel Ahmedhodzic, 22, lämnar Malmö FF.

Mittbacken lånas ut till franska Girondins Bordeaux.

En affär som blev officiell med mindre än timmen kvar av transferfönstrets sista dag.

Flyttryktena kring Ahmedhodzic har pågått under flera säsonger men 22-åringen har stannat i Malmö FF. Efter MFF:s allsvenska guld förra säsongen bekräftade han för SVT Sport att han skulle lämna klubben i januari.

Så blev också fallet.

Sent på måndagskvällen stod det klart att Ahmedhodzic lämnar det allsvenska mästarlaget för franska högstaligalaget Bordeaux. Mittbacken lånas in med en förutbestämd köpoption som aktiveras automatiskt när överenskomna detaljer i kontraktet har uppfyllts, skriver Malmö på sin hemsida.

– Vi är stolta över att ha rekryterat en spelare av Anels kvalitet, säger Bordeauxs tekniske direktör Admar Lopes i ett pressmeddelande.

Anel Ahmedhodzic är inte det enda tunga namnet som har lämnat allsvenskan under dagen. Malmö har även sålt 20-årige mittfältaren Amin Sarr, som förra säsongen gjorde succé på lån i Mjällby, till nederländska Heerenveen.

Hammarby sålde stortalangen Akinkunmi Ammo, 19, till FC Köpenhamn. Och det är den största affären i klubbens historia.

– Den här försäljningen kommer kanske lite tidigare än vad vi såg framför oss i vår ursprungliga plan, men vi är nöjda med affären. Det är Hammarbys största transfer någonsin, vilket öppnar möjligheter och gör att vi blir ännu starkare. Vi önskar Amoo stort lycka till, säger vd Richard von Yxkull till klubbens hemsida.

Enligt danska BT rör det sig om en övergångssumma på drygt 46 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.