Se Antonin Baraks historia utvisning mot Turkiet. Foto: Annegret Hilse / BILDBYRÅN

Antonin Barak fick EM-historiens snabbaste röda – Turkiet klart för slutspel

Två gula kort innan 20 spelade minuter.

Tjeckiens Antonin Barak blev historisk när han drog på sig EM:s snabbaste utvisning genom tiderna.

Det tog Turkiet vara på när de vann med 2–1 och avancerade till åttondelsfinal.

Det blev en intensiv och hetlevrad gruppavslutning mellan Tjeckien och Turkiet. Totalt delades 19 kort ut i matchen och på slutsignal var det irriterat lagen emellan.

Antonin Barak satte tonen direkt när han blev historisk i den 20:e minuten.

Fotbolls-EM

Två gula direkt

Inom loppet av tio minuter hade den tjeckiske mittfältaren dragit på sig två gula kort. Ingen annan spelare har fått en snabbare utvisning i EM-historien.

Turkiet drog fördel av att spela med en man mer och i början av den andra halvleken dundrade Hakan Calhanoglu in 1–0.

Trots det gav inte Tjeckien upp. Efter en tilltrasslad situation kunde Tomas Soucek skicka in 1–1.

Mål i 94:e

Ett mål till hade gjort Tjeckien slutspelsklart och skickat Turkiet ut ur turneringen. Men i 94:e minuten satte inhoppande Cenk Tosun spiken i kistan med sitt 2–1-mål.

Därmed är grupptvåan Turkiet klart för åttondelsfinal mot Österrike. Matchen spelas 2 juli.

I samma grupp tog Georgien en sensationell 2–0-seger mot Portugal. Båda lagen är vidare till slutspel.