Lionel Messi

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Leo Messis skadetårar ersattes med segerfirande när det argentinska laget fick lyfta bucklan och fira andra raka titeln i Copa America. Foto: Viaplay/Bildbyrån

Argentina vinner Copa America – Leo Messi skadade sig och grät

Uppdaterad
Publicerad

Argentina försvarade titeln i de sydamerikanska mästerskapen och besegrade Colombia – trots en skada på en gråtande Leo Messi i andra halvlek.

Segerhjälte blev inbytte Lautaro Martinez som satte matchens enda mål på tilläggstid.

Titeln är regerande världsmästaren Argentinas 16:e totalt – och andra raka – i de sydamerikanska mästerskapen.

Men det satt lång inne mot ett Colombia som senast var i final och vann Copa America 2001.

Copa America

Många drog nog efter andan på stadion i amerikanska Miami, Florida, där finalen spelades, när Lionel Messi i 64:e minuten föll omkull efter en löpduell mot en colombiansk spelare över kortsidan.

En av världens största fotbollsstjärnor blev liggande i flera minuter i uppenbar smärta och blev sedan utbytt. TV-bilder visade senare en storgråtande Messi på bänken med en svullen fotled.

Messi firade titeln efter tårarna

Men tårar ersattes senare med ett leende hos 37-åringen, som firade stort och lyfte bucklan med laget efter slutsignal när det stod klart att Argentina hade vunnit.

Efter 90 mållösa minuter kom segermålet först på tilläggstid i 112:e matchminuten när Lautaro Martinez, som hade bytts in 15 minuter tidigare, kom fri på högerkanten efter en passning från Giovani Lo Celso och placerade in matchens enda mål.

Skandalscener innan avspark

Innan avspark uppstod stor tumult utanför arenan Hard Rock Stadium. Videor som cirkulerar på sociala medier visar hur supportrar okontrollerat strömmade in igenom entréerna till arenan och möttes av hårt motstånd från polis och säkerhetspersonal.

Matchen sköts upp med 75 minuter och enligt medierapporteringen från platsen var situationen kaosartad och väckte frågor kring säkerheten på arenan, som är en av värdplatserna för VM i fotboll 2026.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet