Kosovare Asllani nätade men det räckte inte. Foto: Bildbyrån

Real Madrid utslaget – trots Asllani-mål

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani målskytt.

Men hennes Real Madrid blev ändå utslaget i spanska cupen.

I kvartsfinalen av Copa de la reina, spanska cupen, kvitterade landslagsmittfältaren Kosovare Asllani från straffpunkten mot stadsrivalen Madrid CFF i slutet av ordinarie matchtid. Svenskans mål tog kvarten till förlängning.

Men väl där hamnade Real Madrid i underläge på nytt när Priscila Borja ordnade 2–1 till hemmalaget. Ingen respons kom, och titelmöjligheten borta för Asllani och lagkamraten Sofia Jakobsson.

I ligan ligger landslagsduons lag trea, 18 poäng upp till serieledande Barcelona som har full pott och två matcher till godo.

För Bayern München blev en annan landslagsspelare målskytt. I toppmötet med Potsdam i Bundesliga ordnade Hanna Glas 3–1 till Bayern i början av andra halvlek. Målet var Glas andra i ligan den här säsongen, och det bidrog till 3–2-segern.

Bayern, som även mittbacken Amanda Ilestedt tillhör, leder Bundesliga, fem poäng före Wolfsburg. Och är framme i semifinal mot Chelsea i Champions League.

KLIPP: Asllani rädade poäng för Real (18 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.