Kosovare Asllani (th) med Julia Roddar (m) och Caroline Jönsson (tv). Foto: Bildbyrån

Asllanis överraskning – var på plats när laget vann

Uppdaterad
Publicerad

Sverige vann enkelt mot Slovakien.

På läktaren i Malmö fanns en viss Kosovare Asllani smygandes.

– Jag har inte börjat träna för fullt ännu, men jag gör framsteg hela tiden, säger hon enligt TT.

Superstjärnans senaste fotbollstid har präglats av en knäskada och besvären har gjort att hon missat de två senaste VM-kvalsamlingarna. Men när Sverige tog emot Slovakien hemma i Malmö fanns Asllani – oväntat – på plats på läktaren.

– Det är annorlunda (att sitta här). Jag har faktiskt inte berättat för laget att jag är här, det är en liten överraskning. Det ska bli kul eftersom det är sista landskampen för året. Det är kul att vara här och stötta dem, och käka middag med dem i kväll, säger Kosovare Asllani enligt TT.

Real Madrid-stjärnan sågs tillsammans med Julia Roddar, till vardags i Washington Spirit som hon nyligen blivit amerikansk mästare med. Den bitande kylan i Malmö fick duon att hålla sig inomhus i en av logerna men de manade sig ut – för att fotas med fansen.

– Man vill ge tillbaka, så det är kul. Jag tänkte försöka hålla ganska låg profil här men det gick inte så bra. Men det är kul, jag tycker om att ge tillbaka. Det känns kul att vara här, säger Asllani.

Svenskan är på väg att bli kvitt skadan, men hon poängterar att hon ännu inte har börjat träna för fullt.

– Jag är otroligt sugen, jag har aldrig varit borta från fotbollen så här länge. Men jag tycker att jag har haft ett bra tålamod och varit fokuserad och tränat otroligt hårt, för att komma tillbaka i så bra form som möjligt. Jag längtar efter att vara tillbaka, men det får bli nästa år med landslaget.

MER FOTBOLL: Sverige besegrade Slovakien med 3-0 (30 november 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.