Ed Woodward fick sitt hem attackerat under natten. Foto: Will Oliver/EPA/TT

Attack mot Manchester United-bossen Ed Woodwards hem

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått tungt för Manchester United under säsongen.

Under natten attackerades klubbens vd Ed Woodward.

Pyroteknik kastades mot hans hem – samtidigt som en grupp personer sjöng att han skulle dö.

Manchester United, som ligger femma i Premier League, är hela 33 poäng bakom serieledande Liverpool.

Många supportrar har visat ett tydligt missnöje mot klubbens prestationer, och Woodward är en person som har fått en hel del kritik mot sig. Under de senaste hemmamatcherna har han exempelvis fått höra en del ramsor skanderade mot sig – med krav om att han (och den amerikanska ägarfamiljer Glazer) ska lämna klubben.

Har två små barn

Under natten tog en del av dessa personer missnöjet bra mycket längre. Då attackerades nämligen Woodwards hem, där 48-åringen bor tillsammans med sin fru och två unga barn. Woodward befann sig inte i huset vid tillfället.

På filmklipp som visar attacken syns band annat pyroteknik kastas över porten till huset och sånger som gjorde gällande att Woodward skulle dö, hörs.

”Ingen ursäkt”

Manchester United fördömer attacken.

”Fans som uttrycker sin åsikt är en sak, kriminell skadegörelse och en vilja att äventyra någons liv är en annan. Det finns helt enkelt ingen ursäkt för detta. Vi vet att fotbollsvärlden kommer att enas bakom oss och vi kommer att jobba tillsammans med Manchesters polisväsende för att identifiera förövarna bakom denna oberättigade attack”, skriver klubben i ett uttalande som citeras av diverse medier.

KLIPP: Här skräller Burnley mot Manchester United (23 januari 2020)

KLIPP: Se Liverpools mål mot United (20 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.