Foto: TT/Bayern München

Bayern München vinner Frauen Bundesliga – svenskarnas första titel i Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Bayern München är mästare i Tyskland.

Ligasegern säkrades med en 2-1-segern mot Bayer Leverkusen.

Det är Magdalena Eriksson och Linda Sembrants första titel i klubben.

Med två matcher kvar att spela kan det konstateras att Bayern München är mästare i Frauen Bundesliga. Segern mot Bayer Leverkusen under lördagen säkrade titeln.

– Det känns helt fantastiskt att ha vunnit mitt första tyska mästerskap. Är så stolt över att vi har vunnit och även sättet vi har vunnit på. Vi har varit så professionella och stabila hela året, att vinna ligan med två matcher kvar är ett väldigt stort statement, säger Eriksson till SVT Sport.

Magdalena Eriksson spelade från start i mötet som slutade 2-1, medan Linda Sembrant byttes in i matchens slutminuter.

Det är båda svenskornas första år i det tyska storlaget och därmed även deras första titel i ligan. För Eriksson innebär segern hennes femte raka ligatitel, efter fyra med Chelsea. Än mer imponerande är dock Pernille Harders svit, med nio raka ligatitlar för fyra olika klubbar.

För Bayern München är det den andra raka ligatiteln, och deras femte totalt. Säsongen är dock inte över med guldmatchen, utan nästa vecka, 9 maj, väntar också cupfinal mot Wolfsburg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.