Hammarby

Se Bazoumana Tourés två mål i Hammarbys seger mot Sirius. Foto: Max/Bildbyrån

Bazoumana Touré stor hjälte för Hammarby – seger mot Sirius

Bazoumana Touré i centrum mot Sirius.

18-åringen stod för två mål när Hammarby tog viktiga poäng i kampen om Europaplats.

– Det är en njutning att se på honom, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Hammarby befäster sin position som tvåa i allsvenskan efter en 3–0-seger borta mot Sirius.

Bazoumana Touré slog till två gånger om – båda med pannan – och han hyllas.

– Vilken match han gör, inte bara de två målen, men också hur han glider förbi sina bevakare, en njutning att se på. Det är en riktig guldklimp som Bajen sitter på, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

”De vinner välförtjänt”

Först i den 19:e minuten när Markus Karlsson stod för assisten och sedan i den 37:e då Montader Madjed i stället bjöd på framspelningen.

Se Tesfaldet Tekies drömmål i Hammarbys seger mot Sirius. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Matchen avbröts

– Det är en match som Hammarby vinner välförtjänt. De stänger ner oss offensivt, säger Noel Milleskog till SVT Sport.

I den andra halvleken, med knappa halvtimmen kvar, avbröts matchen tillfälligt på grund av inkastat föremål. Siriusspelaren Noel Milleskog träffades. Det kastades även in föremål tidigare under matchen.

Det kom mer från gästerna när tillställningen återupptogs. Tesfaldet Tekie lade bollen tillrätta och slog till med ett rejält drömmål i 70:e minuten.

– Jag har skott i mig, det är många som säger att jag borde skjuta mer. Det var några bakom mig som sa ”skjut inte”, men jag kände att jag skulle testa, säger Tekie till SVT Sport.

Segern betyder att Malmö FF:s guldfirande skjuts upp. Vid oavgjort eller förlust för Hammarby i dag, så hade Skånelagets serieledning varit omöjlig att nå.

Hammarby har fem poäng upp till MFF. De senare ställs mot IFK Göteborg på måndag.

Bajen ställs mot just MFF den 2 november.