Bekräftat: Pogba dopad – riskerar lång avstängning Foto: ALESSANDRO DI MARCO

Bekräftat: Pogba dopad – riskerar lång avstängning

Uppdaterad
Publicerad

Analysen av fotbollsstjärnan Paul Pogbas b-prov är klart.

Och det visar att den franske mittfältarens dopningsprov var positivt, rapporterar italienska medier, bland annat Gazzetta della Sport.

Han riskerar nu att stängas av i fyra år.

30-åringen testades positivt för testosteron i september och har varit avstängd från spel i klubblaget Juventus sedan dess.

– Analysen av Pogbas prov var positivt? Det visste jag inte. Jag är ledsen för hans skull. Vi får vänta och se vad fortsättningen blir. Att prata om det nu gör ingen nytta, säger Juventustränaren Massimiliano Allegri på en presskonferens enligt Corriere dello Sport.

Fransmannen riskerar nu att nu stängas av länge från fotbollen. Enligt Gazzetta dello Sport kan avstängningen bli uppemot fyra år lång.

Ska nu förhöras

Tidningen rapporterar Pogba nu ska förhöras av italienska antidopningsbyrån Nado. Det uppges att Pogba ska försöka övertyga byrån om att han fått i sig det förbjudna preparatet oavsiktligen.

Det skulle i sådana fall kunna halvera tiden på hans straff.

Juventus har tidigare uppgetts vara redo att bryta kontraktet med Pogba om även b-provet var positivt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.