Blackstenius målskytt – Arsenal vidare i cupen

Stinia Blackstenius gjorde 1–0 mot Coventry United.

Sedan avancerade hennes Arsenal till semifinal i damernas FA-cupen.

Arsenal vann till slut matchen med 4–0.

Stina Blackstenius debuterade för Arsenal i slutet av januari. Sedan dess har det blivit sex ligamatcher i damernas Premier League. Där har hon gjort fyra mål och en assist.

På fredagen mötte Blackstenius Arsenal Coventry United i kvartsfinalen av damernas FA-cupen. Coventry United ligger sist i damernas Championship, alltså en division under Arsenal. Bragdartat lyckades man ta sig till kvarten där det tog stopp.

Stina Blackstenius inledde målskyttet i den 39:e minuten genom en fin nick på ett inlägg från höger. I den andra halvleken ökade Arsenal på och när domaren blåste av matchen stod det 4–0. Arsenal vidare till semifinal.

Blackstenius byttes ut i den 57:e minuten, men hade i den första halvleken chanser att göra fler mål.