Kennet Andersson är inte nöjd med att Victor Wernersson åkte till Belgien utan klubbens vetskap. Foto: Bildbyrån

Blåvitt-backen missade dagens träning – ”Vet inte var han är”

Uppdaterad
Publicerad

Igår kom nyheten om att IFK Göteborgs vänsterback Victor Wernersson lämnar klubben för belgiska Mechelen efter säsongen. Men att han skulle åka till Belgien visste klubben inte om.

– Victor är inte här idag, jag vet inte var han är, säger sportchef Kennet Andersson till GT.

Victor Wernersson saknades på dagens träning och imorgon sperlar Blåvitt ett kamratmöte mot IFK Norrköping. Wernersson finns med i truppen, men var alltså inte med under uppladdningen.

– Spelare och rådgivare måste förstå att det inte är så här man förhåller sig till elitfotboll, säger sportchef Kennet Andersson till GT.

– Jag visste inte om att han var i Belgien i går. Med IFK-hjärta känns det inte klockrent att se honom i en Mechelen-tröja samtidigt som han har kontrakt här, säger Andersson.

Tränaren Poya Asbaghi vill inte kommentera om Wernersson kommer att spela mot Norrköping, men Andersson är öppen med att han behövs på planen.

– Vi behöver hans tjänster. Det är bara att kolla hur vi ser ut på ytterbacksfronten, vi behöver alla i ett sådant här tufft skede, säger han.

KLIPP: Se IFK Göteborgs jättemiss mot AIK

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.