Det utbröt bråk på läktaren efter Malmös match mot Hammarby.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det utbröt bråk på läktaren efter Malmös match mot Hammarby. Foto: Bildbyrån

Bråk utbröt på läktaren efter toppmötet: ”Idiotiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Måstematchen slutade 0–0 och istället för mål kom mycket av efterspelet efter MFF–Hammarby istället att handla vad som skedde på läktaren efter matchen.

Vilt bråk utbröt mellan lagens supportrar. Beteendet fördöms av både tränare och spelare.

– Det är idiotiskt, säger Malmö FF:s Jo Inge Berget.

Mer än 2 000 Hammarby-supportrar hade rest ned från Stockholm. Flera av dem återfanns på sittplats, i ett av Eleda stadions hörn, och det var där tumult utbröt.

– Det får titta på hur vi spelare och tränare uppträder mot varandra. Det här är sport där man måste förhålla sig till reglerna. Att inte göra det är oacceptabelt, säger Åge Hareide.

”Idiotiskt”

Allt fler Malmö-supportrar sprang längs med långsidan och strömmade mot händelsernas centrum. Bengaler avfyrades och kastades mot varandra, och Hammarby-fans tog sig in på plan.

-Det är idiotiskt. Det är onödigt, jag fattar inte varför man måste göra så. Jag tycker båda supportergrupperna gjorde ett riktigt bra jobb och stöttade sina lag under matchen. Sen kan man stoppa där. Det är ingen vits att slåss efter, säger Jo Inge Berget.

Precis som Åge Hareide hade Hammarbys tränare Martin Cifuentes redan lämnat plan för presskonferensen och såg inte själv vad som inträffade. Men också han var nedslagen när han hörde om nyheterna.

”Måste vara tryggt”

– Jag är väldigt förvånad. För atmosfären i svensk fotboll brukar vara fantastisk. Så därför är det väldigt sorgligt att nås av de här nyheterna.

Malmö FF:s lagkapten Anders Christiansen:

– I Sverige har vi generellt en fantastisk inramning och det är något man ska uppskatta och prata positivt om. Men det måste vara tryggt att gå till stadion för familjer och pojkar och flickor. När folk attackerar varandra så dödar det sakta men säkert fotbollen. För det gör att folk inte vågar ta med sina familjer till läktarna. Sådant här måste bara bort så fort som möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.