Kaosscener i brasilianska derbyt – spelare fick föras till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En av Brasiliens största derbymatcher ställdes in strax föreavspark på lördagen.

Orsaken? Spelare från laget Gremio skadades närsupportrar attackerade deras lagbuss på väg till en match motstadsrivalen Internacional.En spelare fick föras till sjukhus.

Det som skulle vara en publikfest och ett hett derby mellan ärkerivalerna Gremio och Internacional i Porto Alegre i södra Brasilien slutade med kaosscener – innan matchen ens hann börja.

Det var inför matchen som en grupp Internacional-supportrar kastat sten på Gremio:s buss. På klubbens sociala medier har man lagt upp bilder på spelarbussen där man ser hur en av rutorna har gått sönder.

Två misstänkta har gripits

Gremios paraguayanska fotbollsspelare Mathias Villasanti fick föras till sjukhus med ambulans.

”Efter den fega och absurda aggression som vår delegation lidit har vi berättat för Gaucha Football Federation (Gaúchas fotbollsförbund) om vårt beslut att inte spela derbyt i dag,” skrev Gremio på sociala medier.

Internacional gick även ut på sociala medier och fördömde våldet och berättade att två misstänkta hade gripits.

Senare under kvällen kom uppgifter om att Mathias Villasanti behandlats för hjärnskakning och skalltrauma, hade skärsår i ansiktet samt fick tillbringa natten på sjukhus för vidare observation.

Det är ännu oklart när matchen ska spelas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.