Brentford till Premier League. Foto: Bildbyrån.

Brentford vann finalmatchen – Pontus Jansson till Premier League

Uppdaterad
Publicerad

Först Ivan Toney – sedan Emiliano Marcondes.

Två mål på 20 minuter för Brentford.

Pontus Janssons lag vann mot Swansea och är klart för Premier League – en plats som är värd två miljarder kronor.

Brentford fick straff i den tionde minuten när Bryan Mbeumo gick omkull i straffområdet. Ivan Toney sköt in 1-0. Tio minuter senare tryckte Emiliano Marcondes in tvåan.

Swansea började jaga mål – men hade svårt att få hål på Brentford. Det blev ännu svårare när Jay Fulton blev utvisad med knappa halvtimmen kvar att spela.

Brentford höll undan och vann med 2-0. Därmed är klubben klart för Premier League kommande säsong. Den platsen är värd två miljarder kronor, enligt BBC.

– Otroligt, jag är så stolt, säger Jansson till Sky Sports.

Ghoddos hoppade in

Sverige får en spelare till i Premier League om mittbacken Pontus Jansson stannar i klubben. Jansson blev utbytt i den 79:e minuten, men det är oklart om han är skadad.

– Jag kan åka hem till Sverige och pensionera mig nu, då det är det här jag har drömt om. Men det ska jag inte! säger Jansson till Sky Sports.

Saman Ghoddos hoppade in när det återstod en kvart att spela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.