Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Caroline Seger: ”Tragiskt att fotbollen påverkar en så mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger spelade 15 minuter i VM-premiären.

Mot Italien hoppas hon på fler.

– Jag vet bara att jag är mer redo och att det känns ännu bättre.

Sveriges ordinarie lagkapten Caroline Seger byttes in i den 81:e minuten i VM-premiären där det medicinska teamet gett klartecken för 15-20 minuters spel.

Veteranen vet inte exakt hur många minuter hon får spela mot Italien. Beslutet tas av det medicinska teamet senare och hon hänvisar bland annat till GPS-data och annat som hon själv inte har koll på.

Damlandslaget i fotboll

Om det blir tal om 90 minuter inom kort känns osäkert.

– Naturligtvis hade det varit jätteroligt. Men om det är möjligt? Det vet jag inte, säger hon.

Seger höll en tårfylld presskonferens inför VM-premiären där hon berättade om sin tuffa väg tillbaka till fotbollen. Nu mår hon bättre, berättar hon.

”Är egentligen tragiskt”

– Det är egentligen tragiskt att fotbollen påverkar en så mycket. Men det är det jag brinner för och det som jag älskar att göra. Så då känns det också bättre nu eftersom att jag har kunnat träna på och får vara där ute.

Seger förbereder sig för sin 237:e landskamp och är mitt uppe i sitt sista VM i karriären. Hon försöker njuta, även om det är svårt, och insuper allt hon kan.

– Jag njuter av att vara här och får påminna mig extra mycket om det som har varit, att jag är stolt över att jag har kommit hit och att jag får uppleva detta igen. Men jag försöker vara här och nu. Nu är det match på lördag, och så ska vi vinna den. Sedan tar vi nästa. Och så fortsätter vi så tills vi är längst fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet