Cathinka Tandberg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Cathinka Tandbergs mål i Hammarbydebuten. Foto: Viaplay/Bildbyrån

Cathinka Tandberg målskytt i Hammarbydebuten

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en lyckad omstart i damallsvenskan för topplaget Hammarby.

Nyförvärvet Cathinka Tandberg gjorde ett av målen när Hammarby besegrade hennes tidigare lag Linköping med 3–0.

– Det är mycket bra för självförtroendet att direkt öppna målkontot för Hammarby, säger Tandberg i Viaplays sändning.

Med tolv poäng upp till suveräna Rosengård har tabelltrean Hammarby gjort sitt bästa under sommaruppehållet för att förstärka laget.

Man har bland annat plockat in den japanskan landslagsmittfältaren Asato Miyagawa, men framförallt har fjolårets skyttedrottning Cathinka Tandberg hämtas in från Linköping.

Linköping, som var Hammarbys motstånd i omstarten, hade inte mycket att sätta emot inför 726 personer på Grimsta Idrottsplats där Hammarby fick en riktig drömstart.

Drömstart för Hammarby

Redan i den femte minuten tog de grönvita ledningen efter en hörnvariant, där Emilie Joramo skott tog på ett försvarsben och helt ställde Cajsa Andersson i Linköpings-målet.

I den 77:e minuten ökade Hammarby på till 2-0 genom ett fint skott i krysset av schweiziskan Smilla Vallotto innan Cathinka Tandberg visade att släkten är värst.

Den 20-åriga norska anfallaren rullade från nära håll in 3–0 mot sina tidigare lagkamrater.

– Jag kommer in och spelar med mycket energi och det är bara bonus att få ett mål. Det är mycket bra för självförtroendet att direkt öppna målkontot för Hammarby, säger Tandberg i Viaplays sändning och fortsätter:

– Det var en speciell match, kul att se tjejerna i Linköping igen, men nu är det ny match redan på onsdag som det är fullt fokus på.

Segern var Hammarbys sjätte raka och innebär att laget nu har är tabelltvåa på lika många poäng som trean Häcken. Ett Häcken som väntar på hemmaplan på onsdag nästa vecka.

OBOS Damallsvenskan

Hammarby IF logo

Hammarby IF

3 - 0

Linköpings FC logo

Linköpings FC

Grimsta IP, Stockholm
Publik: 726
Domare: Sophie Borck Janeheim

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.