Tvåmålsskytten Jo Inge Berget tände hoppet för MFF med sin reducering på stopptid. Foto: TT NYHETSBYRÅN

MFF tände hoppet med matchens sista spark

Mardrömsstart och underläge 0–2 redan efter tio minuter.

Men Malmö FF reste sig och Jo Inge Berget reducerade till 2–3 med matchens sista spark i den 95:e minuten.

Nu lever skåningarnas dröm om Champions League inför returen på tisdag.

”Vi har allt i egna händer”, säger målvakten Johan Wiland.

Malmö fick värsta tänkbara start på den första playoffmatchen till Champions League.

Redan efter tre minuter skar Stuart Armstrong in från vänster, spelade norrmannen Stefan Johansen som i sin tur hittade en helt omarkerad Leigh Griffiths i straffområdet, 1–0.

Och innan skåningarna hade hämtat sig small det igen. Johansen med en hörna som Nir Bitton nickade in från nära håll. Då hade det bara gått tio minuter.

Scenförändring efter paus

Mardrömsstart för Malmö som spelade upp sig ju längre halvleken gick. Men Celtic var närmare 3–0 än vad svenskarna var en reducering. Inte minst i den 36:e matchminuten när Stuart Armstrong vek in från kanten på nytt. Den här gången curlade han bollen strax utanför bortre stolpen.

– Jag vet inte vad som hände i början men det var ett jävla liv där ute och det kanske var några som inte var helt beredda på att det kan bli så på den här nivån, säger målvakten Johan Wiland till TV6.

Scenförändring efter paus och ett klart piggare MFF. Jo Inge Berget fick stå helt ensam i bortre delen av straffområdet och bombade in reduceringen mot sin gamla klubb i den 52:a matchminuten. I det läget såg Celtic chockat ut, men de skulle komma att hämta sig.

I den 61:a minuten misslyckades Anton Tinnerholm med att nicka undan en boll som i stället flög rätt upp i luften. Leigh Griffiths hoppade upp och nickade in sitt andra mål i matchen, 3–1.

Lustig ut på bår

Resultatet såg ut att stå sig tiden ut men i den 95:e minuten vaskade MFF fram en hörna. Tobias Sana hittade Jo Inge Berget som satte sitt andra mål för matchen – och tände hoppet inför returen i Sverige på tisdag. De regerande svenska mästarna har gång på gång visat vad de är kapabla till på hemmaplan.

– Vi fick en dålig start och de körde över oss första tio minuterna. Det sista målet var väldigt viktigt. Det är fortfarande Celtic som leder och är vidare men vi har varit bra på hemmaplan tidigare och förhoppningsvis kan vi vinna igen, säger tvåmålsskytten Jo Inge Berget till TV6.

Celtics svenske landslagsback Mikael Lustig fick bäras ut på bår med tio minuter kvar av matchen. Det rör sig troligtvis om en skada i vänster baksida. Tråkiga besked inför EM-kvalet för förbundskapten Erik Hamrén som följde matchen från läktarplats.