Magdalena Eriksson och hennes Chelsea vann mot Everton. Arkivbild. Foto: TT

Chelsea vann svenskmötet mot Everton – Harder hjälte

En svensk lagkapten på ena sidan – en annan svensk lagkapten på andra sidan.

I matchen mellan Everton och Chelsea i Women's Super League axlade Nathalie Björn och Magdalena Eriksson ledarrollerna åt sina respektive lag.

Den som var gladast efter 90 minuters spel? Magdalena Eriksson och hennes Chelsea.

Stor hjälte för Londonlaget blev danska storstjärnan Pernille Harder. Hon nickade in 1–0 i första halvlek och gjorde sedan 2–1 på straff i 59:e minuten, sex minuter efter Evertons kvittering.

Chelsea vann till slut med 3–1.

Magdalena Eriksson spelade hela matchen för Chelsea och Johanna Rytting Kaneryd byttes in i 61:a minuten.

I Everton byttes Nathalie Björn ut i 64:e minuten medan Hanna Bennison fick lämna planen i 80:e minuten.

Regerande mästaren Chelsea inledde säsongen med en chockförlust mot Liverpool. Nu är ordningen någorlunda återställd med tre raka segrar och man är uppe på samma poäng som serieledande Manchester United som dock har en match mindre spelad.