Röda stjärnans Omri Glazer var helt snett ute när Man City tog ledningen med 2-1. Erling Haaland var närmsta vittne. Foto: TT

City fick hjälp av målvaktstavla när man vände mot Röda Stjärnan

Manchester City gick till pausvila med ett 0-1-underläge mot Röda stjärnan men fick hjälp av en målvaktstavla och kunde vinna med 3-1 i sin första Champions League-match sedan man tog titeln under försommaren.

Tränaren Pep Guardiola var ganska upprörd efter underläget i pausen men kunde leende lämna bänken efter matchen. Han stannade till hos motståndartränaren Barak Bakhar en lång stund och gav några peppande ord.

Det stod 1-1 när Julian Alvarez slog en frispark från vänster. Röda stjärnans (Crvena zvezda) målvakt Omri Glazer missbedömde bollbanan helt och fick snopet se den gå i eget mål.

Alvarez hyllades

Alvarez hade nästan direkt i andra halvlek kvitterat till 1-1 efter att Erling Haaland spelat fram honom i djupet och med fart satte han bollen i nät.

Efter matchen hyllades Alvarez av Citys manager Pep Guardiola.

– Han förtjänar detta. Han jobbar hårt varje match, gör mål och framspelningar. Han förtjänar det här, sade han, enligt Citys hemsida.

3 000 Röda stjärnan-fans vilda av glädje

Röda stjärnan hade annars chockat hemmapubliken när Osman Bukari satte 1-0 efter snabb omställning. Målet VAR-granskades och när det gått någon minut in på tilläggstid godkändes målet och de 3 000 tillresta serbiska fansen jublade som besatta på Etihad Stadium.

Erling Haaland spelade hela matchen och hade ett par chanser som han inte förmådde att utnyttja. Det var tredje raka CL-matchen utan mål för supernorrmannen.