• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pernille Harder berättar om hur det är att vara tillbaka på planen. Foto: SVT

Comeback för danska storstjärnan Pernille Harder efter lång skadefrånvaro: ”Jättemycket energi till VM”

Uppdaterad
Publicerad

Storstjärnan Pernille Harder har gjort comeback efter ett fem månaders långt skadeuppeåhll.

Lagom till avgörande matcher i Champions League och i ligan men framförallt med god tid för att komma i form inför VM i Australien och Nya Zeeland.

– Jag kommer ha jättemycket energi till VM. Tid nog att komma i form, säger Harder till SVT Sport.

Det var i Chelseas hemmamöte med Barcelona i den första semifinalen av två som Harder kunde bytas in mot Guro Reiten med sex minuter kvar av ordinarie speltid.

– Det var väldigt skönt att komma tillbaka. Jag har jobbat väldigt hårt de senaste fem månaderna i gymmet och på planen, berättar Harder.

Harder opererades i sluteta av november efter att ha skadat sig i baksida lår i en träningslandskamp mot Schweiz. Ett lår hon har haft problem med tidigare under säsongen.

Barcelona, med Fridolina Rolfö från start, vann matchen med 1-0.

SVT sänder söndagens Champions League-semifinal mellan Wolfsburg och Arsenal, med start 15.20.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.