Cristiano Ronaldo stängs av i två matcher. Foto: Twitter/TT

Cristiano Ronaldo utreds av polis efter attack mot supporter

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldo tappade fattningen efter Manchester Uniteds förlust mot Everton.

Filmklipp som sprids på sociala medier tycks visa hur superstjärnan med kraft slår en mobiltelefon ur händerna på en supporter.

Ronaldo, som har bett om ursäkt för händelsen, utreds nu av polisen.

Manchester United förlorade överraskande mot Everton under lördagen. Efter matchen var Cristiano Ronaldo, 37, involverad i en situation med en motståndarsupporter som nu utreds av polisen.

”När en spelare lämnade planen 15.30 ska en pojke blivit överfallen av en spelare i bortalaget. Utredningen pågår och polisen arbetar för närarande med Everton för att granska videomaterial och samlar in vittnesmål för att fastställa om ett brott har ägt rum”, skriver polisen i Merseyside, Liverpool, enligt BBC.

Ursäkten: ”Inte lätt att hantera känslor”

Filmklipp på sociala medier tycks visa hur jättestjärnan slår en mobiltelefon ur händerna på en supporter vid sidan av utgången från fotbollsplanen.

Cristiano Ronaldo la kort efter matchen upp ett inlägg på sociala medier där han bad om ursäkt för det som hänt.

– Det är inte lätt att hantera känslor i svåra stunder så som de vi är i nu. Men oavsett så måste vi alltid vara respektfulla, tålmodiga och vara förebilder för unga personer som älskar spelet. Jag ber om ursäkt för mitt utbrott, och om möjligt, vill jag bjuda in supportern att titta på en match på Old Trafford (Manchester Uniteds hemmaplan) som ett tecken på god vilja, skriver portugisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.