Luis Diaz sätter 3-2 och avgör matchen. Foto: Bildbyrån

Díaz kanon gav Colombia bronset

Uppdaterad
Publicerad

Bronsmatchen i det sydamerikanska mästerskapet såg ut att gå mot förlängning. Då slog Luis Díaz till.

Med sekunder kvar av de tre tilläggsminuterna dundrade han in 3–2 från 20 meter och Colombia kunde fira bronset i Copa América.

Colombia förde matchen mot Peru i första halvlek, men hade svårt att få till farliga målchanser. Och just som matchklockan nådde 45 minuter kunde i stället den förre Malmö FF-spelaren Yoshimar Yotún i en kontring i sin 106:e landskamp slå in ledningsmålet för sitt Peru.

Andra halvlek bjöd på bättre fotboll, blev en mer öppen affär och gav fler mål. Bara minuter efter pausvilan kvitterade Colombias lagkapten Juan Cuadrado på frispark. Luis Díaz gav laget ledningen innan Peru genom en nick av Gianluca Lapadula kvitterade och såg ut att ordna det straffavgörande alla utom Luis Díaz såg ut att vänta på.

Copa America

Matchen i Brasilia spelades liksom alla andra matcher i turneringen utan publik. Men till finalen mellan Brasilien och Argentina kommer 7 800 åskådare att släppas in på Maracanã-stadion, meddelade Rio de Janeiros styre på fredagen. För att komma in måste presumtiva åskådare kunna visa upp negativa testresultat för covid.

Till matchen, som spelas natten mot söndag, svensk tid, får lagen 2 200 biljetter vardera, även om övriga 3 400 också lär gå till hemmasupportrar. Argentina har meddelat att de kommer att dela ut sin biljetter gratis till argentinare som bor i Brasilien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet