Mie Leth Jans är tillbaka i Vittsjötröjan. Foto: Bildbyrån

Dansk landslagsback tillbaka i Vittsjö

Uppdaterad
Publicerad

Med mindre än två veckor kvar till den damallsvenska premiären förstärker Vittsjö sin trupp med Mie Leth Jans. Den 28-åriga danskan har skrivit ett två-årskontrakt med klubben.

Försvarsspelaren Mie Leth Jans spelade så sent som förra våren i Vittsjö. I september flyttade hon sedan till Australien för spel i Perth Glory. Nu vänder danskan tillbaka till de skånska skogarna och blir sista pusselbiten i lagbygget för de rödblåa.

Vad innebär det för Vittsjö att få tillbaka Mie Leth Jans?

– Mie är en viktig spelare som kan spela både mittback och mittfält och hon är duktig både defensivt och offensivt. Bra energi och mycket vinnarskalle vilket är bra egenskaper, säger Erika Nilsson, klubbchef i Vittsjö GIK till SVT Sport.

Det kan dock komma att dröja med comebacken för 28-åringen som så sent som för ett par veckor sedan bröt armen. Hon förväntas vara redo för spel i damallsvenskan i början av april.

Mie Leth Jans spelade i Vittsjö mellan 2020 och 2021. Hon har även en säsong i Damallsvenskan med Rosengård bakom sig.

Fler nyförvärv

Vittsjö som slutade femma i förra årets upplaga av Damallsvenskan, har sedan tidigare gjort klart med en rad spelare med internationella meriter. Bland dem den finska stjärnan Linda Sällström samt Jutta Rantala (tidigare Kristianstad) som både representerar det finska landslaget. Även Katrina Gorry med 76 landskamper för OS-fyran Australien och 23-åriga Sarah Stratigakis som spelat för det kanadensiska landslaget förstärker truppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.