Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
David Beckham och övriga gäster i kortege mot minnesstunden. Foto: Jonas Ekströmer/TT

David Beckham kördes ända fram till kyrkan

Uppdaterad
Publicerad

Superstjärnan David Beckham anlände till Sven-Göran Erikssons begravning i Fryksände kyrka, Torsby, i en minibuss som körde ända fram till ingången.

Svennis önskan var att det skulle vara öppen och folklig ceremoni. 150 platser var reserverade för speciellt inbjudna gäster, medan 450 hölls öppna för allmänheten. Utanför kyrkan fanns det en storbildsskärm.

Den förre engelske landslagsmannen ställde sig i kö innan han släpptes in efter avprickning. Inne i kyrkan hälsade och kramade Beckham personer han kände igen. Han hade ett längre samtal med Thomas Nordahl, son till legendaren Gunnar Nordahl.

Inne i kyrkan satt Beckham mellan Nordahl och Tord Grip på rad två.

”Evigt tacksam”

I början av juni besökte Beckham Svennis i dennes hem utanför Sunne och sov över efter en middag med samtal om livet.

”Vi skrattade, vi grät, och vi visste att vi sa hejdå. Sven, tack för att du alltid är samma person. Jag är för evigt tacksam för att du gjorde mig till din lagkapten”, skrev Beckham då på Instagram.

Beckham, som kom utan frun Victoria, hade övernattat på stadshotellet i Karlstad och bodde i den så kallade Sven-Ingvarssviten. Sträckan mellan Karlstad och Torsby är tio mil.

KLIPP: David Beckham anländer till kyrkan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
David Beckham anländer till kyrkan inför Svennis begravning. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.