David de Gea hade smärtor på Friends under gårdagskvällen. Foto: TT.

De Gea ljumskskadad – missar mötet med Liverpool

Uppdaterad
Publicerad

Efter en timmes spel byttes Spaniens målvakt David de Gea ut i EM-kvalet mot Sverige i går kväll. Nu missar Manchester Uniteds målvakt mötet med Liverpool på söndag, uppger Sky Sports.

Det var tio minuter efter att Marcus Berg nickat in 1-0 efter en rörig situation som de Gea haltande klev av med smärtor i ljumsken. Han kände av problemen redan i paus och fick behandling. 

– Han hade smärta i ljumsken och fick behandling i pausen men ville spela vidare, säger den spanske förbundskaptenen Robert Moreno till brittiska Metro.

EM-kval fotboll

– Han försäkrade att allt var okej men till slut kunde han inte fortsätta.

De Gea fick hjälp av planen av två ledare och hade ganska stora problem. Först satt han ner i sitt straffområde under en tid. Skadesituationen uppstod när de Gea sparkade ut bollen i samband med en inspark.

United sladdar i Premier League som tolva med nio poäng inspelade på åtta matcher. Serieledaren Liverpool har inlett med åtta raka segrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet