• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Strömstad i Strömstads kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en lagerlokal med kraftig rökutveckling till följd, Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Kulusevski om insikterna: ”Jag fattade inte när Ronaldo sa till mig” Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Dejan Kulusevski: ”Jag fattade inte när Ronaldo sa till mig”

Uppdaterad
Publicerad

Dejan Kulusevski har nu fått en ny roll i Tottenham där han känner sig som sin bästa version av sig själv hittills.

Och han offrar tid med sin dotter för att fortsätta bli ännu bättre.

– Jag vill maximera för jag vet att jag slösar viktig tid med henne, säger den svenske landslagsstjärnan.

Hör Kulusevski om insikterna: ”Jag fattade inte när Ronaldo sa till mig”

I somras beslöt sig Dejan Kulusevski, 24, för att förändra sitt träningsupplägg. Effekten av det märkte han strax före landslagsuppehållet vid 3-0-segern mot Manchester United där han blev målskytt. Dessutom satte han rekord i antal skapade chanser av en motståndare på Old Trafford – hela nio.

Herrlandslaget i fotboll

– Jag blir bättre och bättre för varje dag, jag har jobbat hårt för att vara på den här nivån. Jag är inte chockad, bara lycklig, säger Kulusevski på presskonferensen i Bratislava dagen före mötet med Slovakien i Nations League-gruppspelet.

I klubb- och landslag har Tottenham-svensken alltid ställts upp som högermittfältare. Men på sistone har han fått en central som offensiv mittfältare i Londonklubben. Det var efterlängtat för Kulusevski, som känner sig starkare mentalt och fysiskt.

”I början hade han idéer”

– Till slut fick det räcka med att spela på kanten. Jag tror att jag tar mycket mer defensivt ansvar nu, så det kanske har varit svårt tidigare för tränare att sätta mig som ”tia”. För när man är ung tror man inte att det är viktigt att försvara, men idag vet jag att försvar är minst lika viktigt som att anfalla, säger Kulusevski, som har pratat med förbundskapten Jon Dahl Tomasson om att ha samma position i landslaget.

– I början hade han idéer, men sedan lärde han känna mig och såg mig på planen.

Sveriges möte med Slovakien i Bratislava i C-divisionen i Nations League har avspark klockan 20.45, fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet