Djurgården körde över Malmö totalt – efter självmål

Djurgården körde över Malmö totalt hemma på Tele2 arena.

Först gjorde MFF-backen Matej Chalus ett självmål – och sedan rann det iväg.

Hemmalaget vann med hela 4-0.

– Sista tre minuterna spelar de som Barcelona, säger Malmös tränare Milos Milojevic efter matchen.

Den åttonde omgången är avrundad. Malmö, som höll sig kvar i Stockholm efter mötet med AIK i förra veckan, gästade Djurgården på ett kokande Tele2 arena. Hemmalaget hade inför kvällens tillställning två raka kryss.

Men i dag lyckades man vinna när man körde över ett skadeskjutet Malmö totalt med 4-0 på hemmaplan.

Om förlusten upplevdes förnedrande?

– Helt klart. Det är dåligt att förlora 0-4. Det är dåligt, det är inte på vår nivå. Någon gång går det inte som vi vill, men någon gång går det inte som vi vill och vi måste komma bättre till nästa match, säger Milos Milojevic efter matchen.

Inleddes med ett självmål

Redan efter en kvart tog Djurgården ledningen. Piotr Johansson tog sig upp från sin backposition, skapade oro och skickade in ett inlägg. Bollen styrdes via MFF-backen Matej Chalus och in i mål.

I den 33:a minuten var det sedan dags för ett klassmål. Mittbacken (!) Hjalmar Ekdal löpte in i straffområdet och bröstade ner ett inspel, för att sedan skicka in 2-0 på volley.

– Jättebra. Från start till mål så kontrollerar vi det. Vi möter ett välorganiserat och bra Malmö. Vi gör 4-0 och det är en otroligt härlig känsla, säger Magnus Eriksson till SVT Sport.

– Varje match lever sitt liv någonstans och vi vet om att vi gjort många bra matcher mot Malmö. Men om vi ska tro att det ska ske per automatik, då är vi snett på det. Vi måste stämpla in och göra vårt arbete i 90 minuter, och det gör vi idag.

Fortsatte trycka på i andra

Med knappa timmen kvar att spela var en ny boll på väg att styras in i eget mål för Malmö. Victor Edvardsen vinklade upp från vänster och skickade in en boll som via Beijmos fot sånär ställde Ismael Diawara i MFF-målet – men burväktaren lyckades greppa bollen.

Men bara två minuter senare, i den 65:e minuten, gick bollen i mål. Djurgården skickade in en hörna och efter en tilltrasslad situation lyckades Isak Hien till slut peta in bollen i mål.

Det var dock inte över där.

För i den 73:e matchminuten fortsatte målprotokollet att fyllas på. Inhopparen Joel Asoro frispelades och skickade in 4-0 till Djurgården.