Drömmål av Aslak Fonn Witry när Djurgården sänkte Elfsborg

Djurgården har tippats bli ett topplag i allsvenskan denna säsong.

De inledde året med en komfortabel seger mot Elfsborg.

Laget vann med 2–0, efter ett riktigt läckert mål av försvararen Aslak Fonn Witry.

– Jag kommer lite sent, men jag träffar bra, säger en nöjd matchvinnare till Discovery +.

Det tog bara tolv minuter innan topptippade Djurgården tog ledningen borta mot fjolårets serietvåa Elfsborg.

Nicklas Bärkroth slog ett vänsterinlägg som den norske försvararen Aslak Fonn Witry mötte med en volley – upp i nättaket. Ett riktigt klassmål.

Fin passning av Holmberg

Elfsborg hade ett par chanser att kvittera, men istället blev det tio minuter in i den andra perioden 2–0 för Djurgården. Kalle Holmberg slog en perfekt avvägd djupledspassning till Edward Chilufay, som säkert placerade in 2–0.

I slutet av matchen hade Elfsborg en del boll, men Djurgården försvarade ledningen bra och var aldrig hotade på allvar.

– Jag tycker att vi spelade bra. Det var en bra match, sade Edward Chilufay till Discovery +.