Malmö FFs Anders Christiansen och Isaac Kiese Thelin jublar efter 1-0. Foto: BILDBYRÅN

Drömstart för MFF – gjorde mål efter 25 (!) sekunder

Malmö FF gjorde mål efter 25 sekunder i seriefinalen mot Elfsborg.

Men trots det blev det delad poäng.

– Vi gick för seger och de för kryss, säger Malmös Anders Christiansen till SVT Sport.

Matchen hade knappt startat när Elfsborg sjabblade rejält på egen planhalva. Efter hafsigt spel mellan målvakten Tim Rönning och en utespelare i Elfsborg lyckades Rönning inte ta emot bollen som studsade rakt ut till Anders Christiansen.

Christiansen gjorde inget misstag och dunkade upp 1-0 i nättaket redan efter 25 sekunder.

– De kändes lite skakiga i början och plötsligt låg bollen där framför mig. Vi ville pressa dem till att göra misstag, säger Christiansen till SVT Sport.

Snygg djupledsboll bakom kvittering

Men inte heller Elfsborg saknade chanser i en bländande första halvlek.

Efter 20 minuter nådde ett perfekt svepande inlägg Per Frick i straffområdet som från nära håll kastade sig och mötte bollen med pannan. Många trodde nog att 1-1 var ett faktum men Marko Johansson svarade för en otrolig enhandsräddning och lyckades styra undan bollen till hörna.

Precis innan halvtidsvilan kom dock kvitteringen. Elfsborg skickade en formidabel djupledsboll från halva planen som Rasmus Alm tog ner i sidled. Hanavancerade en aning innan han smekte in 1-1.

– Vi är darriga första fem men sedan får vi snurr på grejorna. Vi borde kanske gjort något mer mål, säger Elfsborgs Jesper Karlsson.

Höjdpunkter från matchen här:

Leder allsvenskan med sju poäng

I den andra halvleken kom Elfsborgs spel av sig och Malmö tog över. Malmö fick också en bra chans att ta ledningen när ett långt inkast nådde Christiansen som omarkerad i straffområdet satte fram foten. Träffen blev dock misslyckad och bollen stack högt över ribban.

I matchens slutskede hade dock Elfsborg några riktigt heta chanser men det blev inga mål i den andra halvleken. Christiansen tycker inte att 1-1 är helt rättvist.

– Nej jag tycker nog inte det. Det känns som att vi gick för seger och de för kryss, säger han.

1-1 innebär att Malmö fortsatt toppar allsvenskan med sju poäng.