Spanska mittfältaren Alexia Putellas kramas om av förbundskaptenen Montse Tome. Foto: CRISTINA QUICLER

Efter 5-0-krossen – Spaniens förbundskapten Montse Tome säker på jobbet

Uppdaterad
Publicerad

Spanien följde upp 3-2-segern mot Sverige i Nations League med att besegra Schweiz med 5-0 hemma i Cordoba. Den nya förbundskaptenen Montse Tome känner sig säker på att få behålla jobbet i den turbulens som råder.

– Jag känner mig säker och att jag har spelarnas förtroende, säger Tome.

På en direkt fråga svarade Olga Carmona, som avgjorde VM-finalen mot England med att göra det enda målet, att hon stöttar Tome på sin post.

– Ja, vi är glada. Vi svarade på ett fantastiskt sätt, vi lyckades få till vår plan och gjorde det vi hade kommit överens om. Nu ska vi fortsätta framåt och vinna matcher, säger Carmona till TVE.

Världsmästaren Spanien har upplevt en sällsynt turbulent tid efter sitt första VM-guld på damsidan med bojkotter och avgångskrav.

Var assistent till Vilda under fem år

Efter att flera spelare berättat att de tvingats till samlingen inför Sverige-matchen ryktades det om att Tome, som var assisterande till den sparkade förbundskaptenen Jorge Vilda i fem år, inte hade spelarnas förtroende och var en av de personer som skulle få lämna sin post.

Under mötet med Sverige meddelade det spanska förbundet att generalsekreteraren och integritetsdirektören hade fått lämna sina tjänster. Uppgifter gör gällande att ytterligare mellan sex och nio personer nu ska få lämna förbundet. Men Tome har inte fått några sådana signaler.

– Jag känner mig säker på mitt arbete och jag känner att jag alltid har haft spelarnas självförtroende också. Det är vad de visat mig under hela processen, säger Tome enligt Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.