Alingsås

Se Alingsås segermål och firandet. Foto: Expressen/Bildbyrån

Efter säkrade uppflyttningen – Alingsås firade med seger hemma mot Sunnanå i elitettan

I går säkrade Alingsås avancemang till damallsvenskan.
Men trots firandet verkade de inte ha några problem att ladda om för ny match.
I dag slog de nämligen Sunnanå med 2–0.
– Nästa mål är ju att vinna den här serien, säger lagkapten Moa Jarl.

I går blev det klart att Alingsås tar klivet upp till damallsvenskan, efter att Umeå spelat 0–0 mot Bollstanäs – och därmed inte längre har chansen att kliva förbi Alingsås.

I dag spelade Alingsås sin första match efter att uppflyttningen blev klar, och frågan var om laget skulle ha energi att ladda om.

Det blev vilt jubel när Alingsås IF säkrade avancemang till damallsvenskan.

Det blev vilt jubel när Alingsås IF säkrade avancemang till damallsvenskan. Foto: Bildbyrån/SVT

Jagar seriesegern

Det hade de. Seger med 2–0 hemma mot Sunnanå, i en match de hade ganska klart grepp om. Faktum är att Sunnanå inte lyckades skapa en offensiv hörna förrän på tilläggstid i den andra halvlek.

Och Alingsås har fortfarande har en del att spela om. För de är nämligen bara en poäng bakom serieledande Malmö FF.

– Vi som grupp har ju visat att nästa mål är att vinna den här serien, så nu är ju det målet vi har framför oss. Så det är bara att fortsätta de sista matcherna, sade lagkapten Moa Jarl till Expressen i pausen, och förtydligade att hon inte haft några problem att motivera sina lagkamrater:

– Alla har ju siktet inställt på nästa mål: Att ta den här serien. Vi har ju Malmö kvar i den sista matchen, så det är mycket kvar känner vi. Det är absolut inte klart nu.

Ska fira i kväll

Efter matchen samlades laget på planen och hoppade och studsade samtidigt som att det sprutades champagne för att fira avancemanget.

Och ikväll väntar ett ännu större firande.

– Vi ska inte göra någon besviken i kväll, lovade 2–0-målskytten Parva Zarassi.