Rosengård har stängt träningarna efter att hot inkommit.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör mer om Rosengårds reaktioner angående det inkomna hotet: ”Viktigt för oss att man tar tag i det” Foto: SVT/Bildbyrån

Efter spelarhotet – Rosengård har stängda träningar

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu ingen misstänkt för det hot som riktats mot en enskild spelare i FC Rosengård inför måndagens damallsvenska toppstrid mellan Rosengård och BK Häcken.

– Det är en okänd gärningsperson i nuläget men en förundersökning är inledd, säger polisens presstalesperson Nils Norling till SVT Sport.

Dagen efter att Rosengård tog hem segern i den damallsvenska toppstriden mot BK Häcken tränade laget som vanligt på Malmö IP – men med en viktig förändring. Träningen var stängd för allmänheten, och så kommer det fortsätta att vara åtminstone veckan ut.

– Vi måste säkerställa en säkerhet även kring träningar för detta är en arbetsplats. Du kommer hit och ska göra ditt jobb och då ska du veta att du kan göra det tryggt och säkert, sa klubbens ordförande Håkan Wifvesson till SVT Sport efter matchen.

Spelare hotad på sociala medier

Dagen innan matchen inkom nämligen ett hot riktat mot en enskild spelare i laget. Vilken spelare det är och exakt hur hotet tog sig uttryck vill inte klubben eller polisen kommentera.

– Någon har via sociala medier uttalat ett hot om att någonting skulle ske under den specifika matchen och det gäller ett hot om våld, säger polisens presstalesperson Nils Norling.

Utredning pågår

Klubben polisanmälde hotet och polisen har inlett en förundersökning. Ärendet är rubricerad som olaga hot men det finns ingen misstänkt person i nuläget.

– Med anledning av inkommen information så hade vi viss extra personal på matchen, säger Nils Norling.

– Det är viktigt för oss att man får tag i det här. Det får inte fortgå. Vi vill inte ha hot kring någon spelare i någon klubb eller i någon idrott, säger Håkan Wifvesson.

Hur mår spelaren i fråga?

– Inte bra och det är ju egentligen fler som är berörda av detta. De här hoten är helt oacceptabla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.