Sebastian Holmén om trycket i Istanbul.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sebastian Holmén om galna trycket i Istanbul. Foto: TT Nyhetsbyrån/SVT

Elfsborgspelarna om galna trycket i Istanbul: ”Härlig visslingsorkan”

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborg förlorade en svängig match mot Galatasaray med 4-3. Arenan i Istanbul tar över 50 000 människor och Elfsborg fick tydligt höra att man var bortalag.

– Framför allt när vi har bollen så är det en ganska härlig visslingsorkan, säger kapten Johan Larsson till SVT Sport.

Turkiet är välkänt för att ha hängivna fans som sjunger högt för sitt lag. Det var inget undantag när Elfsborg åkte till Istanbul för att möta Galatasaray heller.

Hör Sebastian Holmén om trycket i spelaren.

– Det är ganska bra tryck, framför allt när vi har bollen så är det en ganska härlig visslingsorkan. Men det är på något sätt härligt och triggande och roligt att få prova på, säger kapten Johan Larsson till SVT Sport.

Elfsborg skakade jätten rejält och mittbacken Holmén menar att det hördes på läktaren.

– I slutet gör de defensiva byten och det märks att de var nojiga. Det märks från läktaren också då det inte är samma tryck. Det ger oss energi.

Galatasaray huserar flera stora namn som Mauro Icardi, Dries Mertens och Victor Osimhen. Stjärnlaget hade bland annat med sig 3-0 i paus.

– Första halvlek är inte en 3-0-halvlek. Skillnaden är ju såklart på kvalitén i avgörande lägen, de får tre lägen och då smäller det. Man blir hårt straffad, säger Holmén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.