Foto: TT Nyhetsbyrån

Elitdomare döms till sju års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En elitdomare i fotboll döms av tingsrätten till sju års fängelse och näringsförbud för grovt skattebrott och penningtvättsbrott, skriver Dagens Nyheter.

Domaren, som dömde i superettan 2019, döms för sin inblandning i en härva av momsbedrägerier, som enligt tidningen beskrivs som den största i sitt slag i Sverige. Gärningsmännen ska tillsammans ha undgått 190 miljoner i skatt.

Själv hävdar fotbollsdomaren att han lurats in i ett brottsupplägg kring handel med mobiltelefoner. Men tingsrätten är av en annan uppfattning och dömer sju av de åtta åtalade till fängelsestraff från två till åtta år.

Tidigare i år fälldes även en annan elitdomare i fotboll för grov ekonomisk brottslighet. Då till 4,5 års fängelse, vilket senare sänktes till fyra år av hovrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.