• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergvik i Söderhamns kommun, Gävleborgs län. Det brinner kraftigt i ett radhus. Räddningsledaren uppmanar människor och trafik i området att hålla sig borta. Information om händelsen kan fås på restaurangen vid Bergviks IP. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Foto: Bildbyrån

EM-hjälten till MLS – slår Zlatans rekord

Uppdaterad
Publicerad

Lorenzo Insigne, som var med och förde Italien till EM-guld i somras, lämnar sitt Napoli och går till Toronto FC i Napoli. Han har skrivit på ett fyraårskontrakt som enligt trovärdiga The Athletic är värt 15 miljoner dollar per säsong. Med det slår han Zlatan Ibrahimovics tidigare rekord rejält.

Lorenzo Insigne har spelat i Napoli sedan 2010 och varit lagkapten sedan 2019. Men nu lämnar han för Toronto FC och MLS.

Han har skrivit på ett jättekontrakt som enligt uppgift är värt 15 miljoner amerikanska dollar per säsong. Det är med råge det dyraste kontraktet i ligans historia. Det var Zlatan Ibrahimovic som hade det tidigare rekordet då han tjänade 7,2 miljoner under sin sista säsong i Los Angeles Galaxy.

– Det här är en historisk dag för vår klubb. Lorenzo är en världsklass-spelare på toppen av sin karriär, säger klubbens president Bill Manning i ett pressmeddelande.

Insigne gjorde 114 mål och 95 assister på 416 matcher i Napoli.

KLIPP: Otäcka bilderna – Alexander Isak utbytt skadad i segern

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.