Röda lågor slår ut från en brinnande buss under en bro, med rök som yr från elden. Det finns några personer i närheten som verkar observera händelsen, medan grön vegetation syns i förgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En person har dött och minst 12 personer har skadats sedan en buss med Cruzeiro-supportrar attackerats. Foto: X

En död och flera skadade i brutal konfrontation mellan Cruzeiro och Palmeiras-supportrar i Brasilien

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen blev en buss med fotbollssupportrar attackerad i Brasilien. En person har dött och minst tolv personer uppges ha skadats.

– Vi måste få ett slut på dessa kriminella aktioner, skriver Cruzeiro i ett uttalande.

Se bilder från olycksplatsen.

Brasilianska myndigheter berättade under söndagen att en person dött och flera skadats i samband med att Palmeiras-anhängare attackerat Cruzeiro-supportrar, det skriver nyhetsbyrån AP.

Bilder visar bland annat en brinnande supporterbuss, som var på väg hem från en bortamatch mot Athletico Paranaense i den brasilianska högstaligan. Utanför bussen misshandlades sedan flera personer grovt med järnrör.

– Cruzeiro beklagar djupt ännu en episod av våld mellan fans, som kulminerade i att ett Cruzeiro-fan dog och flera skadades. Det finns inte längre utrymme för våld i fotboll, en sport som förenar passion och folkmassor. Vi måste få ett slut på dessa brottsliga handlingar, skriver klubben i ett uttalande på sociala medier.

Enligt radiokanalen itatiaia rör det sig om en hämndaktion från 2022 där flera Palmeiras-anhängare skadades av Cruzeiro-supportrar.

Palmeiras har ännu inte uttalat sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.