Mead historisk när England körde över Nordirland

England vann planenligt mot Nordirland med 5–0. Då blev Beth Mead historisk som första spelare någonsin att göra mål i samtliga gruppspelsmatcher i ett EM.

England var redan klara gruppsegrare inför kvällens match. Något som dock inte syntes på startelvan, då de ställde upp med mer eller mindre sin starkaste elva.

De saknade dock sin stjärntränare Sarina Wiegman som testade positivt för covid-19 tidigare idag.

Fotbolls-EM

Mead historisk

Trots dominans tog det ända till minut 40 innan England kunde spräcka målnollan, då Chelseas Fran Kirby elegant kunde smeka in en bredsida från utanför straffområdet.

Innan halvleken var slut hann Arsenals Beth Mead pricka in sitt femte mål för turneringen efter en styrning på nordirländsk försvarare, och blev därmed den första spelaren någonsin att göra mål i samtliga gruppspelsmatcher i EM.

Slog inte av på takten

England rivstartade andra halvlek, och Alessia Russo behövde bara åtta minuter på sig för att göra två mål; det andra synnerligen tjusigt. Nordirland hann även med att göra ett självmål innan matchen var slut, vilket fastställde resultatet till 5-0.

England går därmed rent genom gruppen, och spelar kvartsfinal nästa onsdag mot laget som kommer tvåa i grupp B.

KLIPP: Se alla målen från England–Nordirland