England. Foto: Bildbyrån/TT

England vände mot Colombia – klart för semifinal

Uppdaterad
Publicerad

England är klart för semifinal efter seger mot Colombia med 2-1.

Regerande Europamästaren ställs nu mot värdnationen Australien.

– Det var ett tufft test. Jag är glad över att laget tagit sig till semifinal, säger matchvinnaren Alessia Russo i Viaplays sändning.

Colombia, som enbart hade släppt in två mål på fyra matcher i VM, fick en tyngre dag mot England i kvartsfinal. Redan i tionde minuten tvingades laget byta ut defensiva kuggen Daniela Arias som skadad knäet och sedan fått ett skott i bakhuvudet. Och efter att Colombia gjort 1-0 i 44:e skulle det komma en målvaktstavla från Catalina Pérez i sjunde tilläggsminuten. Pérez missade att greppa en boll som knappt hade styrfart, vilket föranledde att Englands Lauren Hemp kunde peta in bollen.

Inte nog med det. Efter att Alessia Russo i 63:e gett England ledningen med 2-1 skulle Pérez tvingas utgå på grund av problem med ett öga.

England ledde vid det läget fullt rättvist. Laget hade varit klart bättre i första halvlek. Men efter 2-1 var det ett England som bjöd på fler lägen bakåt. Colombia kom igenom flera gånger, men när de väl fått bollen till straffområdet så var England där med ett bra försvarsspel vilket gjorde att de riktigt heta lägena uteblev.

England vann med 2-1. Men trots det tog laget ett snack direkt efter matchen. Ett taktiskt snack enligt Alessia Russo.

– Det är vad som gör oss till ett så bra lag. Vi försöker alltid att hitta saker att bli bättre på, även om vi just gått till semifinal, säger hon i Viaplays sändning.

VM

England logo

England

2 - 1

Colombia logo

Colombia

Accor Stadium, Sydney
Publik: 75784
Domare: Ekaterina Koroleva

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.